Een ‘goed’ resultaat

“Had u het rapport al bekeken? “
“Ja, ik ben wel wat geschrokken, want zulke punten ben ik niet  gewoon… “
“Tja, het heeft te maken met een andere beoordeling. De toetsen voor het vierde leerjaar blijven hetzelfde. “
“Dat betekent dus dat Adil  wel goede punten heeft.”
“De resultaten zien er niet slecht uit, maar door ze  in een nationale normering te zetten, komt alles een stukje lager te liggen”
“Maar dat is toch niet eerlijk, zo krijgt iemand niet de punten die hij verdient en ik heb zoveel met Adil geoefend.”
“Ja  mijnheer, het is wel een duidelijker beeld  waar uw zoontje zich bevindt in vergelijking met ander Belgische kinderen. “
“Ja maar doen ze dit dan in alle scholen ?”
“Nee, een school bepaalt zelf welke toetsen en registratie  gebruikt worden.”
“Maar dat kan  toch niet. Op het familiefeest  worden er punten vergeleken. U begrijpt toch ook wel dat mijn zoontje er op deze manier geen goede beurt maakt .”
“Het is wat u belangrijk vindt uiteraard … een duidelijk , realistisch beeld of een mooi resultaat om indruk te maken bij  neefjes en nichtjes.”
“Ik kan hier echt niet mee akkoord gaan. Ik sta erop dat de punten weergegeven zijn zoals ik ze op de toetsen zie.”
“Wij hebben er als school voor gekozen om de punten weer te geven volgens de Belgische normering. Het is jammer dat dit u volgens u geen correct beeld is.”
Ik neem dit niet , ik ga hiermee verder.”
“Mijnheer,  we hebben veel tijd en zorg besteed aan het verbeteren en de resultaten in de tabellen te zetten. Als u hiervoor geen begrip  heeft, dan kunnen  we dat alleen maar betreuren”
“Ik sta erop dat deze punten aangepast worden, desnoods schrijf ik naar de  inspectie zodat zij kunnen ingrijpen, mijn zoontje zal zich niet  hoeven te schamen voor zijn neefjes en nichtjes. “
“Als u hoge cijfers absoluut  belangrijker vindt, dan stel ik  voor dat u dit potje Tipp-ex gebruikt om de punten naar eigen goeddunken aan te passen . U kan dan zelfs overal het maximum resultaat  invullen. U zal dan een prachtige indruk maken op uw familie….”

Dit bericht is geplaatst in Restjes. Bookmark de permalink.