Een vroege lente

“Half april zal ‘m klaarzijn” zei de man van de grasmachine-onderhouds-winkel.
Ja , het is een beetje mijn eigen schuld natuurlijk, maar ik trap er ook ieder jaar weer in : te laat voor het onderhoud van mijn grasmaaier, met alle gevolgen vandien.
Op zo’n moment steekt de lente dan ook weer een vroeg tandje bij en zorgt voor een extra groene spurt. Nog even en ik moet ergens een zeis gaan zoeken. Een zeis … : ik weet niet of het een goed Nederland woord is,  maar het stamt nog uit een tijd dat een eigen gazon voor de deur taboe was en ieder stukje grasland diende als hooifabriek. Mijn gras maakt er zich niet druk om : het groeit lustig verder.
Nu ja, een vroege lente zorgt voor wat leven en beweging in de tuin en de mens z’n innerlijk. Het lijkt wel of de hele wereld ontwaakt : de vogels fluiten er al deftig op los, hier en daar valt er al een panda van een podium en wie goed uitkijkt kan zelfs al eens een blote rug van een premier zien.
Al dat vroege lentegedoe kan voor heel wat vrolijkheid zorgen , maar het voorjaar is nog lang en een verloren gelopen vriesnachtje kan nog heel wat schade opleveren want één Obama maakt nog geen lente…

Dit bericht is geplaatst in GeBlog, Restjes. Bookmark de permalink.